[Daglig vitenskapelig popularisering av Shandong Science and Technology Association] Vær oppmerksom på vekt og hjelp helse
1 min read

[Daglig vitenskapelig popularisering av Shandong Science and Technology Association] Vær oppmerksom på vekt og hjelp helse

Populær vitenskap Qingdao

April 2024 er den 36. patriotiske helsemåneden.

Vekt er en viktig indikator for å evaluere menneskelig ernæring og helse.Så hva slags vektstandard er sunn?Hvorfor er sunn vekt så viktig?Hvordan kan vi opprettholde sunn vekt?

Hva er sunn vekt?

Vektindeksen (BMI) er en metode for vektvurdering av internasjonal universell.Vektindeksen er ved 18,5 ≤ BMI <24 er en bedre tilstand, noe som indikerer at graden av fett og tynnhet er moderat, og helsetilstanden er relativt god.Hvis 24≤bmi <28 er overvektig, hvis BMI ≥ 28, er det overvekt.Dette er et kriterium for å bedømme systemisk overvekt.

Barn, unge og eldre over 65 år trenger ikke å søke vekt og figur, vekten til eldre og BMI kan være litt høyere.

I tillegg kan midjeomkrets og testing av kroppsfett også bedømmes som standarden for overvekt.Midjeomkretsen kan ikke bare dømmes med vektindeksen, men også en standard for uavhengig skjønn.Alle som har samlet seg for mye fett i midjen, selv om vektindeksen er normal, så lenge den mannlige midjeomkretsen ≥90 cm og den kvinnelige midjeomkretsen ≥85 cm, er det også overvekt, kalt sentral overvekt.

Kombinere og bevege seg for å opprettholde sunn vekt

Hold munnen

spise

Protein med høy kvalitet

Kondisjonering av protein med høy kvalitet hjelper til med å opprettholde muskelkvalitet og forbedre metabolismen under fett tap, og hjelper vekttap.Vanlige proteiner med høy kvalitet inkluderer kjøtt, sjømat, egg, bønner og meieriprodukter.

spise

«Sunt fett»

Studier har vist at sammenlignet med kosthold med lite fett, kan et middelhavsdiett rikt på sunt fett som olivenolje og nøtter oppnå mer effektive vekttapseffekter.

Øke

Kostfiber

Den oppløselige kostfiberen absorberer vann og krysser sakte fordøyelseskanalen for å forbedre følelsen av metthetsfølelse i menneskekroppen.I følge noen studier kan det å øke inntaket av mat med høy fiber forhindre vektøkning.

Helle

Velg riktig treningsstyrke

Idrettsintensitet og varighet er en viktig avgjørende faktor for fettoksidasjon.Under treningen trenger folk å konsumere energi som sukker og fett for å generere energi.Når trening fra lav intensitet til middels intensitet, øker forbrukshastigheten på sukker og fett gradvis.Det kan utføre høye intensitetsøvelser i 30 sekunder til noen minutter, og deretter vekselvis utføre trening med lav intensitet i 1 til 5 minutter; i henhold til sin egen situasjon.

Velg riktig treningsmetode

Metoder vil også påvirke fettoksidasjon, og fettoksidasjon er høyere enn når du løper.Utholdenhetstrening kan indusere kroppen til å produsere adaptive endringer og øke fettoksidasjon.

Kilde: China Food News

Ansvarsfraskrivelse: Artikkelbilder brukes til offentlig velferdsvitenskap, og opphavsretten tilhører den opprinnelige forfatteren.

Fortsett å gli for å lese den neste for å lese originalteksten

Populær vitenskap Qingdao glir opp for å se den neste