7 mins read

2023-2024 Topp ti forskning Hot Research on Global Food Safety and Health Research

(Reporter Guo Min og He Yanjun) på 2024 International Food Safety and Health Conference som ble holdt 25. april 2024, akademiker Sun Baoguo, akademiker Chen Wei, akademiker Xie Mingyong, akademiker Huang He, og styreleder for den internasjonale matvitenskapen og teknologien Alliance (IUFOST) Professor Aman Wirakartakusuma, tidligere styreleder, professor Vish Prakash, og professor Samuel Godefroy, styreleder og andre kinesiske og utenlandske eksperter. Hot Spots of Global Food Safety and Health i 2023-2024 «.

Vitenskapelig og teknologisk innovasjon er kjerneelementet i å utvikle nye produktive krefter.For å styrke akademisk forskning og industriell innovasjon innen det globale matsikkerheten og helsefeltet, tjene regjeringsbeslutninger og svare på Hotspots i industrien, har Chinese Food Science and Technology Society og International Food and Technology Alliance (IUFOST) i fellesskap lansert forskningen på Hot spots siden 2023. Autoritative eksperter har gjentatte ganger diskutert, og dannet de ti beste forskningshotellene for global matsikkerhet og helse 2023-2024.

Utgivelsen av dette hotspot vil gi viktig henvisning til fremtidige utviklingstrender for akademisk forskning innen mattrygghet og helse innen global matsikkerhet og helse, og lede mitt lands innovasjon av matindustrien, og bidra til å fremme den raske utviklingen av Ny produktivitet.

De ti beste forskningshotellene for global matsikkerhet og helse fra 2023-2024

Hot Spots 1: Nytt matproduksjonssystem -Nytt produktiv produktivitet for å sikre fremtidig matforsyning

Globale befolkningsvekst og klimaendringer har gitt alvorlige utfordringer for tradisjonelle matproduksjonssystemer.Utforskning og anvendelse av nye produksjonssystemer som nye ressurser og teknologi er nøkkelen for å sikre fremtidig matsikkerhetsforsyning og oppnå bærekraftig utvikling.Utviklingen av nye matressurser endrer den tradisjonelle matproduksjonsmodellen.I fremtiden vil disse nye produksjonssystemene fortsette å fremme endringene i matindustrien og spille en viktig rolle i global matsikkerhet og menneskers helse.

Hotspot 2: Syntetisk biologi -Rekonstruksjon av fremtidige matvarer Nye rettigheter

Syntetisk biologi er en nøkkelteknologi for å forstå livets lov og anvendelse av å transformere det biologiske systemet. Dens forskning og industrialisering av forsknings- og industrialiseringsapplikasjonen omformer verden på nytt.For tiden har syntetisk biologi dannet en industrikjede med teknologi, tjenester og applikasjoner. , høy -end, høy -end, høy -end, høy -end, høy -end, høy -end, høy -end, høy -end etterspørselen etter transformasjon, kan oppnås sikrere, sunn og bærekraftig matinnsamling.

Hotspot 3: Kunstig intelligens -Endring av muligheter for matvitenskap og teknologiutvikling

Kunstig intelligensteknologi har blitt kjernen i drivkraften i en ny runde med vitenskapelig og teknologisk revolusjon og industriell endring. Presisjonstransformasjon og oppgradering av matindustrien.Det forventes å skape en multimodell og stor modellteknologibase for mat, danne et nytt paradigme av matvitenskapelig forskning drevet av kunstig intelligens, og hjelpe til med personlig mat og presisjonsmatteknologi med å kutte hotspot -forskning, som gir ubegrensede muligheter for fremtidig fremtid Utvikling av matteknologi og er sunn gir positive bidrag med velvære.

Hotspot 4: Bærekraftig matemballasje og matforsyningskjededesign -En ny motor av syklus og sikkerhetsutvikling

Ved å bruke mer bærekraftig matemballasje, forbedres matsikkerhet og kvalitet for å redusere effekten av matproduksjon og forbruk på miljøet.Den nøyaktige design av matforsyningskjeden kan minimere tap av mat og avfall, og forbedre effektiviteten og gjennomsiktigheten i matdistribusjonen gjennom forsyningskjeden design, forbedre sporbarheten og troverdigheten til mat, og dermed forbedre næringligheten til næringskjeden.

Hot Spots 5: Alternativ protein -hjelp Human Health and Natural Sustainable Development

Ressursforbruket og miljøforurensningen forårsaket av tradisjonell husdyr- og fjærkreavlindustri, den kontinuerlige veksten av den globale befolkningen og de høyere helsebehovene til mennesker har skapt folks motivasjon for å grave nye matressurser, og fremme planteprotein, algeprotein, insektprotein , mikrobielt protein ,, og mikrobielle proteiner, og cellekulturprotein og annet alternativ proteininnovasjon og utvikling.Det er forutsigbart at utviklingen av høykvalitetsutvikling av planteprotein, den store -skala produksjonen av mikrobielt protein, gjennombruddet av lavekostnadsproduksjonsteknologien til cellekulturprotein, og et annet typisk alternativ til utviklingen av proteinressursindustrien og det Stor -skala industrialisering av alternative kjøttprodukter vil fortsette å sikre matsikkerhet.

Hot Spots 6: Ny forurensningsrisikovurdering og kontroll -Ny støtte for aktiv beskyttelse av matsikkerhet

Problemet med matsikkerhetsgaranti brakt av miljøgifter er mye eksistert, og det fortsetter å påvirke matsikkerhetsforsyningen.Tungmetaller og plantevernmidler er vekket bred oppmerksomhet, og fremveksten av nye miljøgifter som full fluor og mikroplast har gitt nye utfordringer til matsikkerhetsgaranti.For å oppnå bærekraftig og sikker matforsyning med fokus på forebygging, er det nødvendig å etablere et forebyggings- og kontrollsystem basert på vitenskapelig vurdering og overvåkingsteknologi for å gi en raskere og mer effektiv respons.

Hotspot 7: Matgodtisitet Identifikasjonsteknologi -ga en ny retning for å knekke problemet med matsvindel

Matbedrageri representert ved voksen alder og svindel er en sykdom i den globale matindustrien.For tiden har ektheten av mat ekthet blitt en styringsmetode og innovasjonstiltak for styring av matsvindel over hele verden.Styrke den grunnleggende forskningen og anvendelsen av identifikasjonsteknologi for mat ekthetens identifikasjon, forbedrer deres forskrifter og standardsystemer, og bygger et sosialt ko -administrasjonsøkosystem for realisering av mat ekthet, noe som bidrar til å forbedre nivået av matsikkerhetstilsyn i landet mitt, og og Å dyrke en ny kvalitet på høykvalitetsutviklingen av matindustrien.

Hot Spots 8: Mat og medisin er homologbasert på matressurser for å realisere personaliserte helsebehov

Kroniske sykdommer relatert til kosthold har blitt et globalt problem som truer folkehelsen, en av de største utfordringene verden står overfor i dag, og har forårsaket en enorm medisinsk byrde og produktivitetstap for samfunnet.Forholdet mellom mat og helse er nært knyttet til risikoen for å forhindre og redusere kroniske sykdommer og regulere underhelsestatus.Begrepet «kombinasjon av mat og omsorg», i den dype teoretiske nedbøren og beriket praktisk utforskning av fagområder som ernæring og tradisjonell kinesisk medisin i matvitenskap, tar til orde for å integrere mat og medisiner i daglig kosthold, og den organiske kombinasjonen av sunt intervensjon.Dette konseptet dekker mange aspekter som tilpasset kosthold og presise ernæringsintervensjonsplaner for å imøtekomme de personlige helsebehovene til forskjellige grupper.

Hot Spots 9: Eldre mat -for å fremme utvikling av høy kvalitet av sunne aldrende næringer

Befolkningens aldring er et verdensomspennende problem. helsebehov.Basert på den eldre gruppen, evaluerer du den vitenskapelige og rimelige etterspørselen etter næringsstoffer, og analyserer nøyaktig egenskapene til de ernæringsmessige metabolske egenskapene til mengden.

Hotspot 10: En målrettet mat av flora -nye hotspots innen liv og helse

Tarmfloraen er nært knyttet til menneskers helse, og kosthold er et av de mest direkte og effektive virkemidlene for å regulere balansen i floraen.Aktiv mat til Flora refererer til mat designet for å regulere tarmfloraen justering.For tiden har målrettet mat i flora blitt hotspot for liv og helseforskning og industri.

Rediger: Zuo Qi 左