Helsestyringstall er her, "AI+Medical" vind starter fra Shanghai |
6 mins read

Helsestyringstall er her, "AI+Medical" vind starter fra Shanghai |

Bildekilde: Visuelt Kina

Blue Whale Finance Reporter Zhang Yanzheng Wang Jianwen

«Sunn og vakker, kreps i Wuhan er på markedet, kan jeg spise i kveld?»

«Basert på familiehistorien din med gikt, og du har høy urinsyresykdom, anbefales du ikke å gå.»

I løpet av en nær fremtid, så lenge den tilsvarende appen og applets er lastet inn i mobiltelefonen, vil en slik sunn ledelsesdialog vises i vårt daglige liv i form av en digital tvillingmann.Dette er den første innenlandske helsestyring AI -robot -sunt og vakker skjønnhet.

De siste årene, med den raske fremgangen til stor modellteknologi og generasjon AI -teknologi, gjennomgår mange tradisjonelle næringer gjenoppbygging, og den medisinske industrien er en av dem.AI spiller en økende rolle i farmasøytisk og hjelpediagnose og behandling.Huang Renxun, grunnleggeren og administrerende direktøren for Nvidia, sa en gang med følelser at «AI+Medical» vil bli det neste «Golden Track».

AI blir en gasspedal i medisinsk næring

Under AI -velsignelse gjennomgår den medisinske industrien omforming og endringer.

Den tradisjonelle medisinske industrien er veldig avhengig av talenter, for eksempel leger som tilbyr diagnose- og behandlingstjenester, eller forskere som driver med FoU -tjenester.Når du har forlatt disse profesjonelle teknikerne eller servicepersonell, utføres ofte medisinsk forskning og utviklingsaktiviteter.

Med kontinuerlig fremgang av kunstig intelligensteknologi kan AI behandle og analysere medisinske data, videodata osv. Gjennom teknologier som maskinlæring, dyp læring og naturlig språkbehandling for å danne medisinske helsetjenester eller produkter basert på AI -teknologi for å tillate medisinsk medisin Omsorg for utvikling av diagnose, medikamentutvikling og andre aktiviteter er mer effektiv.

Global markedsinnsiktsdata viser at i 2022 overskred den globale medisinske AI -markedsstørrelsen 5 milliarder dollar.For tiden har AI brukt mye innen medikamentoppdagelse og medisinsk avbildning.

Innen farmasøytisk forskning og utvikling er det kjent som «one milliarder amerikanske dollar og ti år» bransjeformler.Med utvikling og anvendelse av AI -teknologi har mange farmasøytiske selskaper begynt å prøve å redusere midler og tidskostnader gjennom AI -hjelpemedisiner.Innenriks farmasøytiske selskaper som Sanofi, Merck, Astri og Pfizer og innenlandske farmasøytiske selskaper som Yaoming Kangde, Hongbo Pharmaceutical, Haoyuan Pharmaceutical prøver å integrere sin egen virksomhet med AI.

Etter lang tid med forsøk og applikasjoner har AI Pharmaceutical oppnådd visse resultater.I løpet av det innenlandske AI -farmasøytiske selskapet Yingsilia Intelligent som et eksempel, i september 2023 og januar 2024, fullførte selskapet den eksterne autorisasjonen til to AI -medisiner og åpnet vellykket forretningsmodellen.

Innen medisinsk avbildning har AIs figur også begynt å vises ofte.Bruk AI -teknologi til å behandle og analysere medisinske avbildningsdata, som kan hjelpe leger med å formulere sykdomsdiagnose og behandlingsplaner.I Kina utvikler selskaper som Yitu Technology of Ai Four Little Dragons og Xunfei Medical under HKust Xunfei -feiringen alle forskning og utvikling av AI Medical Imaging.

I tillegg til de ovennevnte to typer applikasjoner, har AI gradvis blitt brukt i områdene medisinske roboter, kvalitetskontroll (AI Auxiliary Reports, Inspection Project -anbefalinger, sykdomsforutsigelser, etc.) og helsestyring. begynte å delta i «AI+ medisinsk.

På NVIDIA GTC -konferansen som ble holdt i mars i år, har «AI+Medical» også blitt et av høydepunktene.På møtet lanserte NVIDIA mer enn 20 verktøy for medisinsk omsorgsverktøy -drevne medisinske omsorgsverktøy, og kunngjorde at det nådde samarbeid med de to store medisinske multinasjonale selskapene Johnson & Johnson og GE medisinsk behandling.

Blant dem vil Johnson & Johnson samarbeide med NVIDIA for å utvikle AI -operasjonssystemet for å akselerere og utvide AI -applikasjonen i operasjonen.CG Medical kunngjorde bruken av NVIDIA -teknologi for å utvikle en AI -drevet forskningsmodell.

AI fremmer helseforbruk for å endre livet

Under den «AI+medisinske» vinden har formen for sunt forbruk mer mangfoldig i dagliglivet.

Som forkant av helsestyring, er fysisk undersøkelse en veldig kritisk del av helseforbruket, og det er en viktig måte for AI å lande i medisinske scenarier.15. april i år åpnet Meinian Healthy AI Application New Products «Healthy Little Beauty» intern prøveoperasjon.Dette produktet ble opprettet i fellesskap av de tre partiene i Mei Nian Health, Huawei Cloud og Runda Medical.Når det gjelder Meridian Health, fortalte Blue Whale Finance Blue Whale Finance at dette produktet er den første innenlandske helseforvaltnings -AI -roboten og forventes å bli utgitt offisielt i slutten av juni.

I motsetning til tradisjonelle helsetjenester, er den «sunne skjønnheten» basert på forskning og utvikling av Huawei skyplattform. Brukere.Det kan også gjøre dynamiske justeringer av de nyeste medisinske forskningsresultatene og endringer i brukerhelsen.

Mei Nian Health introdusert for blåhvalfinansiering som sunn Xiaomei vil vises i bildet av doble digitale mennesker i mobilapper eller applets. -opp planer og forebyggende tiltak.Gjennom spørsmål og svar -interaksjon vil sunn Xiaomei registrere historisk informasjon som brukernes helsedata, medisinske undersøkelsesrapporter, medisinske journaldata osv., Analyser og klassifiserer aktivt helserisikoen til brukere, og gir detaljert risikoanalysemedisin.

Byggingen av et detaljert helsemessig helsehåndteringssystem er uatskillelig fra støtten til bunndataene. mennesker gjennom året.De enorme inspeksjons- og helsedataene som er brakt av et stort antall brukere, gjør det også mulig for Meinian Health å bruke store modeller og AI -teknologier tidligere for å utvikle tilsvarende AI -produkter.

Siden 2017 har AI Medical Products med hell landet.I 2017 lanserte Meinian Health anvendelsen av lungeknuter AI Auxiliary Diagnostic Applications. av fysisk undersøkelse.I 2022 kan SaaS Cloud -plattformen til SaaS Cloud Smart Smart Examination Management SaaS Cloud Platform hjelpe selskaper med å bedre utføre tjenester som tidsavdeling for reservasjoner, rask registrering og smart veiledning. evner.

AI gjør medisinsk undersøkelse mer praktisk og rask.